!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д  –  Р У С Е

 

Потвърдено е задържането на обвиняем за опит за контрабанда на наркотици

 

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на румънския гражданин К. А., бе потвърдено от Апелативния съд и влезе в законна сила. Лицето е било привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 06.07.2020 год. направил опит да пренесе през ГКПП „Дунав мост“ гр. Русе високорискови наркотични вещества (кокаин) с бруто тегло 414.97 гр., на обща стойност 18 673.65 лв.

К. А. е обжалвал мярката си за неотклонение с мотив влошено здравословно състояние. Според въззивния съд, вземайки мярка задържане под стража, Окръжен съд – Русе е постановил законосъобразен и обоснован съдебен акт. И втората инстанция е приела, че единствено най-тежката мярка за неотклонение се явява справедлива процесуална гаранция К. А. да не извърши други престъпления или да се укрие. Относно представените в съдебното заседание медицински документи съдът е счел, че те не установяват несъвместимост с престой в ареста. Освен това, в закона е предвиден ред за оказване на специализирана медицинска помощ на задържаните лица, ако е необходима такава.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на румънския гражданин К. А., вече е окончателно.

 

Връзки с обществеността,                                                    22 юли 2020 г.

082/881-332, 0878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.