!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д  –  Р У С Е

 

Глоби за различни нарушения в чужбина признати от Окръжен съд - Русе

 

По три идентични дела се произнесоха днес различни състави на Окръжен съд – Русе, признавайки решения, с които в чужбина са били наложени глоби на трима български граждани.

По първото от тях, А. Н. от гр. Бяла е задължен да плати парична сума в размер на 1800 евро, съгласно решение на Районен съд гр.Таубербишофсхайм, Германия, както и 77 евро разноски по производството. Нарушението се състои в опит за съучастническа кражба от лек автомобил на стереоуредба с тонколони и светлинни тела за 100 евро и нанасяне на материална щета по взломената врата на автомобила в размер на 500 евро на дата 12.02.2019г. в 14,50ч. Тъй като А. Н. е внесъл 50 евро, то тази сума е приспадната при признаване на решението.

По второто дело засегнатото лице също е български гражданин от гр. Русе, като той е шофирал в пияно състояние на 9.02.2018 г., по главен път І М2 в Унгария. Освен забраната да управлява МПС за срок от 3 години, Околийският съд в гр. Вац наложил на Р. Г. и финансова санкция в размер на 375000 форинта (2283,07 лева).

Лицето по третото дело също е русенец. При извършена на 26.02.2019 г., проверка на шлеп „Арка“ в гр. Винцер е било установено, че в нарушение на задължението всеки член на екипажа да  представя на компетентната служба моряшката си книжка най-късно 12 месеца след последната проверка, Н. Д., работещ като кормчия в речното плаване,  е представил своята моряшка служебна книжка за последен път на 18.12.2017 г. на компетентната служба. За това нарушение Главна дирекция водни пътища и корабоплаване - пункт Мюнстер, Германия, му е наложила парична санкция в размер на 100 евро и деловодни разноски по производството в размер на 28,50 евро.

И трите производства в Окръжен съд – Русе са образувани след постъпили удостоверения за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз. Съдебните състави прецениха по всяко от делата, че не са налице основания за отказ и разпоредиха българските граждани да платят левовата равностойност на наложените им глоби.

Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново, като обжалването не спира изпълнението.

 

Връзки с обществеността,                                                    15 юли 2020 г.

082/881-332, 0878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.