!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д   Р У С Е

 

Осъден на наказание пробация влиза в затвора

 

Състав на Окръжен съд – Русе замени наложеното на Й. С. наказание пробация с лишаване от свобода за срок от три месеца, което да се изтърпи при първоначален общ режим. 

С влязла в сила на 27.09.2018 г. присъда, многократно осъжданият вече Й. С. бил признат за виновен и по двете повдигнати му обвинения: че си служил с регистрационни табели, издадени за друго МПС и за това, че управлявал МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. За тези две престъпления му било наложено едно общо наказание пробация с 4 пробационни мерки за срок от 2 години.

Поради множество нарушения по изпълнение на мярката безвъзмезден труд в полза на обществото без уважителни причини, на Й. С. са били налагани наказания. След многократно проведените срещи с пробационни служители и мотивационни беседи, както и наложените дисциплинарни наказания, положителна промяна в поведението на осъдения не се наблюдавала. Това дало основание на Пробационна служба – Русе да внесат в Окръжния съд предложение за замяна на пробацията с ефективно лишаване от свобода.

Окръжен съд – Русе, като прецени събраните доказателства, прие, че е налице частично неизпълнение и то само на едната задължителна пробационна мярка, която не може да бъде заменена с друга мярка. Й. С. е съзнавал, че е необходимо личното му и активно участие в изтърпяването на наказанието, но въпреки това демонстрирал явно нежелание да спазва наложените му ограничения. Именно това му отношение според съда се явява достатъчно основание за  частична замяна на наказанието пробация с лишаване от свобода за срок от три месеца. „Това ще даде шанс на осъдения да преосмисли и коригира поведението си в съответствие със законоустановените правила за поведение в обществото.“ – пише още в мотивите на съдебния акт.

Определението, с което е заменена неизтърпяната част от наказанието пробация, наложено на Й. С., с наказание лишаване от свобода за срок от три месеца при общ режим, може да се обжалва и протестира в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

 

Връзки с обществеността,                                                            15 юли 2020 г.

082/881-332, 0878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.