!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д  –  Р У С Е

 

 Окръжен съд – Русе одобри споразумение за контрабанда на парфюми

 

Състав на Окръжен съд – Русе одобри споразумение между турски гражданин и Окръжна прокуратура, по силата на което Е. Д. се признава за виновен за контрабанда на парфюми и приема да му бъдат наложени наказания лишаване от свобода за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лв.

С подписването на споразумението обвиняемият признава, че без знанието и разрешението на митниците е пренесъл от Турция в България 383 броя тестери на парфюми и 630 броя парфюми различни марки за търговски цели, като контрабандата е в големи размери. Е. Д. е заловен на ГКПП „Дунав мост“ на 10.07.2020 г. Според експертизата общата стойност на парфюмерийните изделия е 59 412 лв.

Обвиняемият следва да заплати и сумата от 180 лв. за направени разноски в хода на досъдебното производство, а предметът на престъплението се отнема в полза на държавата.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

 

Връзки с обществеността,                                                            14 юли 2020 г.

082/881-332, 0878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.